Direct naar de inhoud

Voorjaarsvakantietip: ga op onderzoek tijdens de Filosofieroute bij Jeugdland Amsterdam

Type content: Nieuws Categorieën: Inspiratie voor het leven Gepubliceerd op:

Sommige spinnen kunnen wel 10 jaar oud worden – mits ze niet onder je schoen belanden. Maar zo’n oude spin, is die nog wel dezelfde als toen hij jong was?

Meer van dat soort vragen vind je op de Filosofieroute die sinds kort te bewandelen is bij Natuurspeeltuin Jeugdland in Amsterdam. Verspreid over het terrein staan 3d-geprinte beelden met iets om te leren én iets om over te filosoferen, allemaal in het thema van de natuur. De entree is gratis, je kan gewoon naar binnen lopen en ze zelf of met je (klein)kind of nichtje/neefje zoeken. De beelden zijn gemaakt door vanPlestik, samen met Nanda van Bodegraven.

Locatie: Natuurspeeltuin Jeugdland, Valentijnkade 131, Amsterdam (naast het Flevopark)
Entree: Gratis
Google Maps

Binnenkort op de agenda in Amsterdam:

Lijst van evenementen

 • Hoe kunnen we meer bewust de seizoenswisselingen ervaren? Op vrijdagavond 21 juni nemen Floor van Leeuwen en haar swarm team ons mee in een nieuwe beweging, waarin we bewegen als een zwerm vogels. Betreedt met ons de zomer in dit ritueel op de avond van Wereldhumanismedag, in Tolhuistuin.

  Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam
 • Tentoonstelling Tegenpolen

  In samenwerking met Slot Loevestein brengt het Humanistisch Verbond de tentoonstelling Tegenpolen: een zintuigelijke en verdiepende ervaring van polarisatie door de eeuwen heen.

  Locatie: Slot Loevestein, Poederoijen
 • We worden dagelijks overspoeld door de verschrikkelijke berichten uit Israël en Palestina en elders in de wereld. Hoe voer je een goed gesprek hierover? Kom naar deze avond in Amsterdam om dat voor jezelf en met elkaar te onderzoeken.

 • Waarom liggen in Amsterdam de filosofen op straat? En wat heeft dat te maken met de grotere pers- en geloofsvrijheid van Amsterdam in de 17e eeuw? Ontdek via de filosofietegelroute hoe de relatieve vrijheid van Amsterdam een belangrijke rol speelde voor grote filosofen zoals Descartes, Hobbes en Spinoza. De gids is Guus Bakker.

  Locatie: Startpunt: De Brakke Grond, Amsterdam

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.