Direct naar de inhoud

Vacature: penningmeester

Type content: Nieuws Categorieën: Afdeling Amsterdam Gepubliceerd op:

Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland zoekt een nieuwe penningmeester. Zin om mee te denken hoe het humanistisch geluid te verspreiden en heb je ervaring met de financiële kant van een vereniging? Dan horen we graag van je!

Besturen bij Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland betekent: dingen organiseren, je eigen neus achterna gaan en het niet erg vinden om soms gecorrigeerd te worden door het team. Altijd op zoek naar de vertaling van de actualiteit naar humanist-zijn.

Wie zoeken we?

Wij zijn als bestuur dringend op zoek naar een nieuw bestuurslid met als taak penningmeester. Een functie die binnen een vereniging natuurlijk niet gemist kan worden. Zonder de verwerking van inkomsten en uitgaven zijn geen activiteiten mogelijk.

De hoofdtaken van de penningmeester bestaan uit het opstellen van de begroting en het doen van de betalingen. Eén keer per jaar leg je daarover verantwoording af in bestuur en in de algemene ledenvergadering. Het jaarbudget is ongeveer € 25.000. De eindverantwoordelijkheid ligt bij het landelijk bureau. 

Als penningmeester maak je onderdeel uit van het bestuur en woon je de maandelijkse bestuursvergaderingen bij. Het bestuur telt vijf ervaren bestuurders, waarvan er nu één vervangen wil worden. Behalve ervaren zijn we gewend vrijuit te praten, met elkaar in discussie te gaan en zoveel mogelijk in unanimiteit te beslissen. 

Heb je interesse? We stellen het zeer op prijs als je contact wilt opnemen. Inlichtingen: Guus Bakker (voorzitter), 06 12 602 236 of anders naar [email protected].

Activiteiten

Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland wil een grotere stem voor humanisme in de stad. Daarom organiseren we activiteiten aan de hand van drie inhoudelijke pijlers:  vrijheid, verbinding en zingeving.

We organiseren jaarlijks een ledenvergadering waarin leden van afdeling Amsterdam Amstelland hun stem kunnen laten horen. De penningmeester legt daar verantwoording af voor de jaarlijkse bestedingen van de afdeling aan de leden van het Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland. Het door de penningmeester opgestelde financiële verslag staat op de agenda naast het Jaarverslag van alle activiteiten van de afdeling.

Zelf denken, samen leven

Deze vier woorden geven weer waar het in het humanisme om te doen is, en waar Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland voor staat. In het humanisme kunnen twee belangrijke motieven en inspiratiebronnen worden onderscheiden: het ideaal van een menswaardig bestaan voor allen en het ideaal van autonomie, individuele vrijheid en het ontwikkelen van het vermogen zelf na te denken

Ieder mens is anders, en deze verschillen zijn wat humanisten betreft goed en waardevol. Het gaat er in de humanistische levensbeschouwing dus niet om dat iedereen hetzelfde doet of vindt, het gaat erom dat mensen proberen hun leven zo in te richten dat het voor hen waardevol en betekenisvol is, dat ze zich erin herkennen, dat ze een leven leiden dat voor hen als individu waardevol en betekenisvol is. Dat kan voor iedereen anders zijn.

Lees meer

Het bestuursteam

Het huidige bestuursteam bestaat uit vijf leden: Guus Bakker, Dian van Unen, Stefan Hermsen (nog tot en met de volgende algemene ledenvergadering penningmeester), Karin Kooij en Wanda Ruch. Wij zoeken extra menskracht, onder andere in de persoon van een enthousiaste penningmeester, om samen maandelijks bijeenkomsten en elk seizoen cursussen te organiseren voor onze leden. Om zo de stem van het humanisme in onze stad Amsterdam en omgeving te vergroten.

Guus Bakker

Voorzitter

Ex-medewerker Rotterdamse Kunststichting, ex-directeur Beurs van Berlage, ex-Gemeenteraadslid Amsterdam, ex-danser (lang geleden) en nu voorzitter voor de humanisten van Amsterdam-Amstelland! Het humanisme heeft ons vroeger veel gebracht en wat het nu in petto heeft voor de toekomst van ons en onze (klein-)kinderen – ik laat het me graag vertellen.

Lees meer

Dian van Unen

Secretaris

Lees meer

Stefan Hermsen

Penningmeester en Communicatie

Lees meer

Karin Kooij

Bestuurslid

Lees meer

Wanda Ruch

Bestuurslid

Lees meer

Lijkt het je wat om mee te helpen?

Dan horen we graag van je! Mail naar [email protected]

Lijst van evenementen

  • Op vrijdag 31 mei loopt het Humanistisch Verbond mee met de Klimaatmars op de Zuidas in Amsterdam! Sluit je je bij ons aan?

  • Humanisme is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Benieuwd wat het voor jou kan betekenen? Doe de kennismakingscursus. Lees meer.

    Locatie: Huis de Pinto, Amsterdam

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.