Direct naar de inhoud

Vrijheid van Amsterdam: nieuwe gidsen, nieuwe filosofiewandelingen

Type content: Nieuws Categorieën: Nieuws Gepubliceerd op:

Asefeh Abbas-Zadeh, Vincent van Wijk, Guus Bakker, Xandra Pennings en Daan Spanhaak zijn de nieuwe gidsen voor de Vrijheid van Amsterdam wandelingen langs filosofentegels in de binnenstad van Amsterdam.

Bij de filosofiewandeling Vrijheid van Amsterdam kun je ruim twee uur genieten van de stad én denken over diepe wijsheden als ‘ik denk dus ik ben’, ‘ons is nu het zeldzame geluk ten deel gevallen dat wij leven in een staat waarin niets als kostbaarder en dierbaarder wordt beschouwd dan de vrijheid’ en ‘het draagt totaal niets bij tot de waarheid omtrent een zaak, indien men zegt “ik kan het niet begrijpen maar ik geloof het”; dat zijn betekenisloze woorden’. Drie quotes van achtereenvolgens Descartes, Spinoza en Koerbagh, die ooit ook in Amsterdam hebben gewoond en vanuit Amsterdam de wereld veranderden.

De wandelingen starten tweewekelijks op zaterdagochtend om 11 uur, kosten € 25 per persoon. De groep bestaat uit maximaal 12 personen. Je kunt je inschrijven op vrijheidvanamsterdam.nl (even naar beneden scrollen)

De tegels zijn een project van het Humanistisch Verbond. Heb je vragen, ben je minima en wil je graag korting, mail met Nanda van Bodegraven via [email protected].

Deel deze pagina

A list of posts