Direct naar de inhoud
Marjan Slob

Napraat HUMA-café met Denker des Vaderlands Marjan Slob

Type content: Nieuws Categorieën: Inspiratie voor het leven Gepubliceerd op:

Tijdens deze lezing op zondag 18 juni onderzocht zij met het publiek hoe wij de realiteit lief kunnen hebben.

In de woorden van Marjan Slob, waar zou de lezing over gaan?

Enkele reacties uit de zaal

Na de lezing gingen we met de spreker en met elkaar in gesprek.
Hier lees je binnenkort enkele reacties.

Reageren? Stuur een mail naar [email protected].

Onder het motto ‘ruim denken’ gaat Denker des Vaderlands Marjan Slob de komende twee jaar graag met anderen – denkers, dromers, kunstenaars, beslissers, piekeraars, levensgenieters – onderzoeken wat het betekent om met elkaar ons leven op aarde te delen.

Zij kiest daarbij grofweg drie invalshoeken: politieke ruimte (hoe luister je eigenlijk naar alle verschillende stemmen in onze samenleving?), fysieke ruimte (want veel politiek gevoelige vraagstukken van nu zijn in feite een strijd om de fysieke ruimte).

En tenslotte is er voor Slob een geestelijke of spirituele dimensie aan de ruimte.

Meer inspiratie? Binnenkort op de agenda in Amsterdam:

Lijst van evenementen

 • Hoe kunnen we meer bewust de seizoenswisselingen ervaren? Op vrijdagavond 21 juni nemen Floor van Leeuwen en haar swarm team ons mee in een nieuwe beweging, waarin we bewegen als een zwerm vogels. Betreedt met ons de zomer in dit ritueel op de avond van Wereldhumanismedag, in Tolhuistuin.

  Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam
 • Tentoonstelling Tegenpolen

  In samenwerking met Slot Loevestein brengt het Humanistisch Verbond de tentoonstelling Tegenpolen: een zintuigelijke en verdiepende ervaring van polarisatie door de eeuwen heen.

  Locatie: Slot Loevestein, Poederoijen
 • We worden dagelijks overspoeld door de verschrikkelijke berichten uit Israël en Palestina en elders in de wereld. Hoe voer je een goed gesprek hierover? Kom naar deze avond in Amsterdam om dat voor jezelf en met elkaar te onderzoeken.

 • Waarom liggen in Amsterdam de filosofen op straat? En wat heeft dat te maken met de grotere pers- en geloofsvrijheid van Amsterdam in de 17e eeuw? Ontdek via de filosofietegelroute hoe de relatieve vrijheid van Amsterdam een belangrijke rol speelde voor grote filosofen zoals Descartes, Hobbes en Spinoza. De gids is Guus Bakker.

  Locatie: Startpunt: De Brakke Grond, Amsterdam

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.