Direct naar de inhoud

Napraat dialoogwandeling over wat het betekent om mens te zijn in relatie tot de natuur: “Ik vind het mooi dat er soms zomaar ineens chaos is.”

Type content: Nieuws Categorieën: Inspiratie voor het leven Gepubliceerd op:

Het nieuwe seizoen van Humanistisch Verbond afdeling Amsterdam Amstelland werd zondag 18 september afgetrapt in de buitenlucht: een wandeldialoog in en rondom Park Frankendael, begeleid door humanistisch geestelijk verzorger Beate Giebner en filosoof Nanda van Bodegraven. We gingen met elkaar in dialoog over wat de natuur voor ons betekent, wat het betekent om (samen!) mens te zijn in relatie tot de natuur.

Bert Hamming

Door de regenbuien was de opkomst wat minder groot dan verwacht, met een kleine groep gingen we op pad. De wandeling voerde langs enkele speciale banken in Amsterdamse stadsnatuur, die onderdeel zijn van de Spinozafietsroute. We reflecteerden op de verbinding met de natuur en wat deze voor ons betekent, aan de hand van de omgeving en podcasts bij de stadsbanken waarin wetenschappers zoals Robert Dijkgraaf, filosofen en Amsterdammers aan het woord komen over mens en natuur.

Hieronder lees je wat mooie uitspraken van de deelnemers. Een samenvatting uit de losse pols!

Beate Giebner

Beate Giebner is humanistisch geestelijk verzorger, ofwel professioneel zingever. Ze is aangesloten bij het Centrum voor Levensvragen in Amsterdam en Diemen. Geestelijk verzorgers luisteren en stellen de goede vragen, zodat je meer inzicht krijgt in wat jou bezighoudt en wat wezenlijk voor je is. “Door mijn lange ervaring als humanistisch geestelijk verzorger in een academisch ziekenhuis weet ik maar al te goed hoe kwetsbaar wij mensen zijn – en hoe krachtig tegelijk ook.”

Nanda van Bodegraven

Nanda van Bodegraven is filosoof en natuur- (wetenschap) liefhebber. De mens als denkend dier vormt het hart van haar belangstelling. Ze is tevens oprichter van het project Vrijheid van Amsterdam waarvanuit onder andere de Spinozafietsroute en de filosofentegelroute werd uitgezet. Het Humanistisch Verbond hielp hieraan mee met financiën en meedenken. Begin 2022 verscheen haar boek Het gedachtendier. Hoe we werden wie we zijn.

Lijst van evenementen

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

Meld mij ook aan voor de landelijke nieuwsbrief