Direct naar de inhoud

Menskracht gevraagd: bestuursleden

Type content: Nieuws Categorieën: Afdeling Amsterdam Gepubliceerd op:

Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland zoekt bestuursleden, onder meer een nieuwe penningmeester. Zin om mee te denken hoe het humanistisch geluid te verspreiden, te communiceren met onze leden over onze activiteiten of mee te helpen bij het organiseren daarvan? Of heb je ervaring met de financiële kant van een vereniging? Laat van je horen! Stuur een mail naar [email protected] dan nemen we binnenkort contact met je op.

Besturen bij Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland betekent: dingen organiseren, je eigen neus achterna gaan en het niet erg vinden om soms gecorrigeerd te worden door het team. Altijd op zoek naar de vertaling van de actualiteit naar humanist-zijn.

Wil je meer weten? Stuur een mail aan [email protected] t.a.v. het bestuur. Reken alles bij elkaar, buiten de vakantieperiodes, op anderhalve dag in de maand.

Activiteiten

Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland wil een grotere stem voor humanisme in de stad. Daarom organiseren we activiteiten aan de hand van drie inhoudelijke pijlers:  vrijheid, verbinding en zingeving.

De belangrijkste activiteit die we organiseren is het HUMA-café. Vanaf januari weer elke derde zondag van de maand in Perdu. Iedere keer nodigen we een of meerdere mensen uit te komen spreken over levenskunst, filosofie en actuele maatschappelijke vraagstukken. Met thema’s als rituelen, wonen, liefde, geluk. Alle HUMA-café’s sluiten we af met een borrel. Iedereen is welkom. Het afgelopen HUMA-café in september nam Marc Davidson ons mee langs de klippen van het denken over ontwrichtende vragen rondom ecohumanisme.

We organiseren jaarlijks een ledenvergadering waarin leden van afdeling Amsterdam Amstelland hun stem kunnen laten horen. De penningmeester legt daar verantwoording af voor de jaarlijkse bestedingen van de afdeling aan de leden van het Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland. Het door de penningmeester opgestelde financiele verslag staat op de agenda naast het Jaarverslag van alle activiteiten van de afdeling.

Hier op de website plaatsen we artikelen of nodigen we mensen uit om hun eigen kijk op humanistische vraagstukken te delen. We organiseren cursussen voor leden, meestal in samenwerking met het landelijke bureau. Leden zijn welkom om met wensen, initiatieven of feedback te komen over onze activiteiten.  

Zelf denken, samen leven

Deze vier woorden geven weer waar het in het humanisme om te doen is, en waar Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland voor staat. In het humanisme kunnen twee belangrijke motieven en inspiratiebronnen worden onderscheiden: het ideaal van een menswaardig bestaan voor allen en het ideaal van autonomie, individuele vrijheid en het ontwikkelen van het vermogen zelf na te denken

Ieder mens is anders, en deze verschillen zijn wat humanisten betreft goed en waardevol. Het gaat er in de humanistische levensbeschouwing dus niet om dat iedereen hetzelfde doet of vindt, het gaat erom dat mensen proberen hun leven zo in te richten dat het voor hen waardevol en betekenisvol is, dat ze zich erin herkennen, dat ze een leven leiden dat voor hen als individu waardevol en betekenisvol is. Dat kan voor iedereen anders zijn.

Lees meer

Het bestuursteam

Het huidige bestuursteam bestaat uit vijf leden: Guus Bakker, Dian van Unen, Stefan Hermsen (nog tot en met de volgende algemene ledenvergadering penningmeester), Karin Kooij en Wanda Ruch. Wij zoeken extra menskracht, onder andere in de persoon van een enthousiaste penningmeester, om samen maandelijks bijeenkomsten en elk seizoen cursussen te organiseren voor onze leden. Om zo de stem van het humanisme in onze stad Amsterdam en omgeving te vergroten.

Guus Bakker

Voorzitter

Ex-medewerker Rotterdamse Kunststichting, ex-directeur Beurs van Berlage, ex-Gemeenteraadslid Amsterdam, ex-danser (lang geleden) en nu voorzitter voor de humanisten van Amsterdam-Amstelland! Het humanisme heeft ons vroeger veel gebracht en wat het nu in petto heeft voor de toekomst van ons en onze (klein-)kinderen – ik laat het me graag vertellen.

Lees meer

Dian van Unen

Secretaris

Lees meer

Stefan Hermsen

Penningmeester en Communicatie

Lees meer

Karin Kooij

Bestuurslid

Lees meer

Wanda Ruch

Bestuurslid

Lees meer

Lijkt het je wat om mee te helpen?

Dan horen we graag van je! Mail naar [email protected]

Lijst van evenementen

  • Tentoonstelling Tegenpolen

    In samenwerking met Slot Loevestein brengt het Humanistisch Verbond de tentoonstelling Tegenpolen: een zintuigelijke en verdiepende ervaring van polarisatie door de eeuwen heen.

    Locatie: Slot Loevestein, Poederoijen
  • We worden dagelijks overspoeld door de verschrikkelijke berichten uit Israël en Palestina en elders in de wereld. Hoe voer je een goed gesprek hierover? Kom naar deze avond in Amsterdam om dat voor jezelf en met elkaar te onderzoeken.

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.