Direct naar de inhoud

Humanistisch geestelijk verzorgers in de regio Amsterdam en Noord-Holland

Via de telefoonnummers op deze website vind je humanistische raadslieden – ofwel humanistisch geestelijk verzorgers – in de regio Amsterdam. En Noord-Holland.

Wat is en doet een humanistisch geestelijk verzorger?

Geestelijk verzorgers zijn professionele zingevers. Ze bieden een luisterend oor, een troostend woord, en voeren verdiepende gesprekken.

Bij ingrijpende gebeurtenissen in het leven denk je soms: hoe moet het nu verder? Maar ook als dingen je voor de wind gaan kun je je afvragen waar je nu echt inspiratie vindt, wie je bent, wat wezenlijk voor je is. Dit soort levensvragen is van iedereen en van alle tijden. Ze spelen bij het maken van belangrijke keuzes, bij verlies, bij het vieren van het leven. Eigenlijk bij alle sleutelmomenten in ons bestaan. Maar hoe ga je er mee om? Dat is zo eenvoudig nog niet.

Voor hulp bij levensvragen kun je terecht bij geestelijk verzorgers, of je nu gelovig bent of niet. Humanistisch geestelijk verzorgers zijn er voor álle mensen met levensvragen.

Een humanistisch geestelijk verzorger is geen therapeut, maar een deskundige gesprekspartner die je steunt om je eigen situatie, vragen en uitdagingen onder ogen te komen. Ze zijn opgeleid aan de Universiteit van Humanistiek. Geestelijk verzorgers luisteren en stellen de goede vragen, zodat je meer inzicht krijgt in wat jou bezighoudt en wat wezenlijk voor je is.

Humanistisch geestelijk verzorgers zijn gebonden aan een ambtsgeheim en een beroepscode. De gesprekken met hen zijn dus vertrouwelijk.

Levensvragenlijn: gesprek aanvragen bij je thuis (of ergens anders waar je je prettig voelt).

Er is een landelijk telefoonnummer voor zingeving- en levensvragen, om een gesprek aan te vragen met een geestelijk verzorger bij je thuis, in de natuur, of een andere locatie die passend is in jouw situatie.  Wanneer je een gesprek aanvraagt via een Centrum voor Levensvragen wordt zo’n gesprek in een aantal situaties vergoed. (Kijk hieronder bij ‘Vergoeding’ voor meer informatie.)

Gesprek aanvragen

Bel naar 085 004 3063 (lokaal tarief) om een gesprek met een geestelijk verzorger thuis aan te vragen. Na het intoetsen van een postcode word je doorverbonden met een regionaal contactpunt. Wil je graag een humanistisch geestelijk verzorger? Geef dit dan aan bij het contactpunt.

Kijk voor meer informatie over levensvragen op www.geestelijkeverzorging.nl/levensvragen

Kosten en vergoeding

Het eerste telefonische contact met het telefoonteam van het Centrum voor Levensvragen en de geestelijk verzorger is altijd gratis en vrijblijvend.

Wanneer je contact opneemt via een Centrum voor Levensvragen dan kun je gesprekken in sommige gevallen vergoed krijgen. Ben je 50+ dan worden sowieso (maximaal) 5 gesprekken vergoed, maar ook als je jonger bent zijn er mogelijkheden, afhankelijk van je situatie.

Als je belt naar 085 004 3063, kun je vragen hoe het zit bij jouw situatie, of kijk voor een overzicht op geestelijkeverzorging.nl/waar-vind-ik-een-geestelijk-verzorger/thuis/ of geestelijkeverzorging.nl/kosten

Heb je een vraag rondom werk? Het komt vaak voor dat werkgevers de sessies met een geestelijk verzorger/begeleider vergoeden. Dat geldt voor supervisie, en ook voor coaching.

Centrum voor Levensvragen

Een aantal humanistisch geestelijk verzorgers is aangesloten bij een Centrum voor Levensvragen. Bij hen kunnen een aantal gesprekken in sommige situaties worden vergoed. Bij de beschrijving kun je vaak zien wat iemands kijk op de wereld is.

Voor Noord-Holland kun je hier kijken (Stichting Questio)
[email protected]
T: 06 388 40 277

Of zoek een centrum voor levensvragen in je eigen regio via de plattegrond:
geestelijkeverzorging.nl/plattegrond

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.