Direct naar de inhoud

Hulde voor Socrateslezing Rob Wijnberg

Type content: Nieuws Categorieën: Vrijheid van denken Gepubliceerd op:

Volgens Rob Wijnberg is waarheid door de eeuwen heen een product geworden, met afbrokkelende solidariteit en groeiend populisme tot gevolg. Kan het nog anders? Hoe krijgen we het vertrouwen in elkaar terug? Rob Wijnberg is hoopvol. In zijn Socrateslezing op 20 februari in het DeLaMar theater vertelt hij een optimistisch verhaal tégen cynisme en vóór verandering. Hieronder een kort verslag.

Hulde voor de Socrateslezing van Rob Wijnberg zondag, waarin hij de geschiedenis van de waarheid en de huidige tijdgeest schetst en ons meeneemt in een hoopvol alternatief voor ‘eigen feiten eerst’.

Geweldig om hiermee het jaar in te luiden, in het prachtige DeLaMar theater, en om dit met zovelen live te mogen beleven. Met applaus de nieuwsgierigheid en het enthousiasme door de zaal te laten klinken. De geest te laten prikkelen door een vernieuwende zienswijze.

Rob Wijnberg houdt zich aanbevolen voor suggesties voor een mooie term die het post-post-postmodernisme omschrijft: een nieuw soort realisme, een andere waarheidsbeleving, die gestut is op de samenwerking – en het wederzijds vertrouwen – die de mens als soort op deze planeet typeert. Roept u maar!

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.