Direct naar de inhoud

Gemeenschapswonen voor ouderen (en jongeren), volop kansen!

Type content: Nieuws Categorieën: Nieuws Gepubliceerd op:

De Vereniging Akropolis Amsterdam zoekt nieuwe actieve en betrokken senioren en jongeren die geïnteresseerd zijn in gemeenschapswonen. Humanistische basiswaarden vormen hierbij het uitgangspunt.

De Vereniging Akropolis Amsterdam (VAA) is een aantal jaren geleden opgericht vanuit het Humanistisch Verbond. Het doel is het oprichten van woongemeenschappen voor 50-plussers in de regio Amsterdam. Als eerste project is de Akropolistoren op het Zeeburgereiland gerealiseerd, met zo’n 80 midden- en sociale huurwoningen.

Nieuwe humanistische wooncoöperatie op IJburg

Samen met een partner die zich niet specifiek op ouderen richt, werkt de woonvereniging op dit moment aan de voorbereidingen van een nieuw woonproject op IJburg. Het bestaat uit 26 middeldure en 4 sociale huurwoningen. In deze nieuwe wooncoöperatie is de bedoeling dat er een woongemeenschap komt, waarin ongeveer fifty-fifty jongeren en ouderen wonen.

Voor meer informatie over het project op IJburg kun je kijken op akropolis-ijburg.nl. De inschrijving is gestart.

Ben je geïnteresseerd in lidmaatschap van de Vereniging Akropolis Amsterdam, dan kun je meer lezen op akropolis-amsterdam.nl, of mailen naar [email protected].

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.