Direct naar de inhoud

Stadswandeling op eigen houtje: filosofentegelroute Vrijheid van Amsterdam

Evenement informatie

Datum en Tijd:

tot

Locatie:

Amsterdam,

Contact

Bestuur

Amsterdam-Amstelland
Naar Google Maps

Wandel met gratis audiotours in de voetsporen van Descartes, Spinoza, Locke, Hobbes en andere filosofen. Ontdek hun idealen aan de hand van 10 stoeptegels langs de route in hartje Amsterdam.

Wandel langs 10 filosofietegels in hartje Amsterdam met citaten van filosofen. Tijdens de gratis wandeltours komt het denken van filosofen zoals Descartes, Spinoza, Hobbes, Locke en Comenius tot leven. Ook ontdek je hoe de vrijheid van Amsterdam een rol speelde in hun denken.

Al wandelend hoor je hoe deze denkers vanuit Amsterdam de wereld veranderden en waarom onze tijd zoveel met hen te maken heeft. Ontdek de verhalen achter de quotes en waarom de tegels op de specifieke plekken liggen. De relatieve Amsterdamse vrijheid van toen heeft een gigantische impact gehad, tot op de dag van vandaag. Je zal met totaal andere ogen naar Amsterdam kijken.

Op  vrijheidvanamsterdam.nl leiden gratis audiotours langs alle tien tegels en vertellen over het leven en het denken van de filosofen. Luister naar de audiotours terwijl het verleden van de stad zichtbaar voor je wordt.

Het HFA, Humanisme Fonds Amsterdam, financierde dit project. Het doel van het HFA is humanisme aan Amsterdam verbinden. Tijdens de wandeling wordt duidelijk wat de invloed van de genoemde denkers op het humanisme is.

Wandelgebied hartje Amsterdam

Prijs  Gratis

Startpunt wandeling: Er zijn diverse wandelroutes beschikbaar met elk een eigen startpunt: Centraal Station, Westermarkt of Beurspoortje bij de Dam

Tip: je kunt de wandelingen soms ook volgen met een gids. 

Meer weten? Bekijk de agenda van Vrijheid van Amsterdam.

Wandel de tegelroute in Amsterdam

Start een route door op een van de tours te klikken en volg de instructies. Bekijk wandelroutes

De wandelroutes:

Wandelen vertraagt. Als je wandelt, ontdek je stap voor stap de wereld. Zo ontstaat ruimte voor verwondering.
www.humanistischverbond.nl

Over deze locatie

Amsterdam

Amsterdam
Nederland 

Toon op Google Maps

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

Meld mij ook aan voor de landelijke nieuwsbrief