Direct naar de inhoud

HUMA-café met Bas Haring: Kunstmatige intelligentie is niet eng – Amsterdam

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

Perdu, Amsterdam

Adres:

Kloveniersburgwal 86

Amsterdam-Amstelland
Naar Google Maps


Wat is kunstmatige intelligentie nou eigenlijk? Bepalen algoritmes in de toekomst ons leven? Hoe zou het voelen wanneer er over enige tijd apparaten bestaan die slimmer zijn dan mensen? En zijn die machines dan echt slim of nep slim?

Kunstmatige intelligentie (artificial intelligence (AI)) of ‘computer-slimheid’, maakt ons leven een stuk makkelijker. Maar het is ook wel een beetje spannend, want wat staat ons allemaal te wachten? Gaan robots ons dan overbodig maken? Zal kunstmatige intelligentie slimmer worden dan wij? En zo ja, hoe zorgen we dat we niet overvleugeld worden door superintelligente machines?

In dit HUMA-café legt Bas Haring in heldere taal uit wat kunstmatige intelligentie precies is. Hij laat ons nadenken over de mogelijkheden en bedreigingen van computers die tot steeds meer in staat zijn. Daarna gaan we met Bas Haring en met elkaar in gesprek.

Koop je ticket

Leden van het Humanistisch Verbond krijgen korting.

Spreker: Bas Haring

Filosoof Bas Haring (1968) denkt en vraagt, schrijft en spreekt. Hij promoveerde in de Kunstmatige Intelligentie en is hoogleraar ‘Publiek begrip van wetenschap’ aan Universiteit Leiden. Op een heldere en prikkelende manier probeert hij ingewikkelde onderwerpen uit te leggen aan een breed publiek. Dat doet hij door het schrijven van boeken, columns en het maken van TV-programma’s en kreeg hiervoor de Duidelijketaalprijs, als Nederlands ‘meest duidelijke denker’.

Ook op de agenda in Amsterdam

Lijst van evenementen

 • Hoe kijk je naar de dood? Op deze verdiepingsavonden ga je je eigen vorm vinden hoe om te gaan met het laatste stuk van je eigen leven, of dat van een ander. Lees meer.

  Locatie: Huis De Pinto, Amsterdam
 • Hoe kun je je toch met je medemens verbinden, ook al heb je een andere mening? Het beoefenen van de dialoog kan hierbij helpen.

  Locatie: Huis de Pinto, Amsterdam
 • Deelnemers ontmoeten elkaar en gaan in gesprek, wisselen ervaringen uit en onderzoeken elkaars meningen. Van daaruit kan er van alles ontstaan: samen eten, wandelen, naar de film, naar toneel, wat dan ook.

 • Lisa Doeland fileert genadeloos de onderliggende veronderstellingen achter ‘groene groei’ en nodigt ons uit om anders te gaan denken over het einde van de wereld zoals we die kennen. Hoe kan de filosofie ons leren om uit te sterven?

  Locatie: Perdu, Amsterdam
 • Wat vind jij belangrijk? Welke waarden horen daarbij? Laat je inspireren door het humanisme. Doe de cursus. Lees meer.

  Locatie: Huis de Pinto, Amsterdam
 • Hoe kunnen we meer bewust de seizoenswisselingen ervaren? Op zondag 24 maart vieren we de komst van de lente in Tolhuistuin, Amsterdam.

  Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam

Meld je aan voor nieuws van regio Amsterdam Amstelland

Maandelijks sturen we een nieuwsbrief uit. Om je te inspireren met nieuws over onze activiteiten, cursussen, verdiepingsdagen en thema’s waarover we met elkaar nadenken en spreken.