Direct naar de inhoud

HUMA-café: Martha Claeys over trots – Amsterdam

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

Vrije Academie, Amsterdam

Adres:

Herengracht 368

Amsterdam-Amstelland
Naar Google Maps

Bij HUMA-café in De Vrije Academie, Amsterdam vertelt iemand eens per maand over levenskunst, filosofie of actuele maatschappelijke vraagstukken. Deze keer vertelt filosofe Martha Claeys over trots, de filosofie van een emotie.

Trots lijkt iets voor mensen met grote ego’s, voor personen die snel gekrenkt zijn en voor opscheppers die op sociale media geen maat kennen. Wie trots is, plaatst zichzelf te veel in de kijker. Maar trots ligt ook ten grondslag aan emancipatie, en kan een krachtig wapen zijn bij protest. Met trots kun je jezelf beter op waarde schatten. Meer ruimte voor sommige vormen van trots kan de sleutel zijn tot sociale rechtvaardigheid. Filosofe Martha Claeys onderzoekt in deze korte talk de betekenis van trots en laat zien dat deze emotie juist in onze woelige tijden van groot belang is.

Spreker: Martha Claeys

Martha Claeys (1994) is filosofe. Na studies in Berlijn en Chicago promoveerde ze aan de Universiteit Antwerpen, waar ze inmiddels ethiek doceert. Ze schrijft en spreekt over de vraag hoe we ons goed tot elkaar kunnen verhouden. Samen met Lotte Spreeuwenberg host en produceert ze de gelauwerde podcast Kluwen. In maart 2023 kwam haar debuut Trots. De filosofie van een emotie. uit bij uitgeverij Boom.

Ja ik ben erbij

Leden van het Humanistisch Verbond krijgen korting. Gebruik bij je aanmelding de kortingscode HUMA om de korting te activeren.