Direct naar de inhoud

Het levenseinde verkiezingsdebat
– Amsterdam

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Adres:

Piet Heinkade 179

Amsterdam-Amstelland
Naar Google Maps

Hoe staan de politieke partijen tegenover het levenseinde? In Het Levenseinde Verkiezingsdebat delen de partijen hun standpunten over levenseindekwesties met de kiezer.

Op 10 november van 15.00 –16.30 uur staat Pakhuis de Zwijger in Amsterdam bol van de belangrijkste vragen rond het levenseinde. Door middel van stellingen variërend van voltooid leven, tot palliatieve zorg en het verbeteren van de euthanasiewetgeving, gaan de kandidaat-Kamerleden het debat aan. Welk van deze thema’s zien we terug in de verkiezingsprogramma’s en wat mogen we in de aankomende kabinetsperiode van de partijen verwachten?

Omdat de meningen van de diverse politieke partijen sterk uiteenlopen én het soms nog onduidelijk is wat de standpunten van relatief jonge partijen zijn, belooft het een prikkelend debat te worden dat u niet mag missen! 

De NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde), seniorenorganisatie KBO-PCOB (De Katholieke en Protestants Christelijke Ouderenbond) en het Humanistisch Verbond nodigen u van harte uit om het debat bij te wonen. Meekijken en luisteren kan live in de zaal (op uitnodiging met code, vol is vol) of via de live webstream.

Het debat bijwonen?

Schrijf je in via de website van de NVVE. Ben je lid van het Humanistisch Verbond? Vergeet de code LEVDEB HV niet bij het aanmelden.

Programma


14.30 – 15.00 uur: Inloop, koffie en thee
15.00 – 16.30 uur: Debat onder begeleiding van Fransien van ter Beek

Tijdens het debat zullen kandidaat-Kamerleden van BBB, CDA, ChristenUnie, D66, Groenlinks/PvdA, Volt en VVD hun standpunten delen rond de belangrijkste levenseindekwesties. Onderwerpen die aan bod komen zijn: een waardig levenseinde, de euthanasiewet en de uitvoeringspraktijk, palliatieve zorg, voltooid leven en vrijheid van sterven. 

Datum en tijd vrijdag 10 november 2023, 15:00 – 16:30 uur

Locatie Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam Google Maps

Toegankelijkheid De locatie is rolstoeltoegankelijk. Er is een rolstoeltoilet. Meer info

Route OV Pakhuis de Zwijger is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Neem vanaf Amsterdam Centraal Station (centrumkant) tram 26 richting IJburg, en stap uit bij halte Kattenburgerstraat. Vanuit de halte is het nog 2 minuten lopen.

Of neem vanaf Amsterdam Centraal Station (IJzijde station, roltrap naar 1e verdieping) bus 43 richting Borneo Eiland en stap uit bij halte Jan Schaeferbrug. Vanuit de halte is het nog 1 minuut lopen.

Bekijk plattegrond Amsterdam Centraal Station

Bereikbaarheid auto en parkeren Pakhuis de Zwijger is goed bereikbaar met de auto. Kijk hier voor route en parkeerinformatie.

Deelname is gratis. Het is wel noodzakelijk om je vooraf aan te melden (vol is vol).

Aanmelden Inschrijven voor het debat kan hier.
Speciaal voor onze leden zijn er stoelen gereserveerd in Pakhuis de Zwijger. Vul hiervoor de uitnodigingscode LEVDEB HV in bij je inschrijving.

Het debat bijwonen?

Schrijf je in via de website van de NVVE. Ben je lid van het Humanistisch Verbond? Vergeet de code LEVDEB HV niet bij het aanmelden.