Direct naar de inhoud

De winter: vier en verwonder – Amsterdam (uitverkocht)

Evenement informatie

Datum en Tijd:

Locatie:

Tolhuistuin, Amsterdam

Adres:

IJpromenade 2

Contact

Amsterdam-Amstelland
Naar Google Maps

Hoe kunnen we meer bewust de natuurwisselingen ervaren? Op zondag 14 januari vieren we de winter en het lengen van de dagen in de Tolhuistuin, Amsterdam. Theatermaker Marijn Graven voert ons door een theatrale, zintuiglijke bezinningsreis.

Koop hier je ticket

Tickets vanaf 10 euro. Leden ontvangen korting!

Korte dagen, grijze luchten, kale bomen en lage temperaturen omringen ons. In januari is de winter nog nauwelijks halverwege en de lente nog lang niet in zicht. Tijd om naar binnen keren. Toch worden heel langzaam, na 21 december, de dagen langer en diep in de aarde zitten de voorbodes van de lente al verstopt. Dat alles is misschien nog niet zichtbaar en voelbaar maar dat maakt het niet minder waar en waard om te vieren.

Bij de viering op zondag 14 januari gaan we zintuiglijk ‘op reis’ met Marijn Graven. Zij maakt theatervoorstellingen en gebruikt theatrale rituelen als ruimte voor bezinning, waarin zij met het publiek transformatie vormgeeft met de verbeelding als gids.

Datum: zondag 14 januari 2024
Tijd: 11.00-13.00 uur
Locatie: Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam Google Maps

Tickets
€ 12,50 standaard
€ 10 leden Humanistisch Verbond**
€ 5 kinderen (vanaf 14 jaar) of introducée
€ 2,50 Stadspas
**Let op: leden kunnen een niet-HV-lid als introducée meenemen met 50% korting

Koop hier je ticket

Leden betalen slechts 10 euro

Wees meester en vormgever van jezelf, zonder de ander uit het oog te verliezen.
Nietzsche en Marijn Graven

Zintuigen en verbeelding aan het werk

Tijdens de seizoensviering op 14 januari, middenin de winter, neemt Marijn je mee in een verlichtend theatraal bezinningsritueel. Tijdens een zintuiglijke, interactieve reis begeleiden we elkaar uit de donkerte van de winter, om licht te ervaren. Zoals Marcel Proust schreef: “De ware ontdekkingsreis is niet het zoeken naar nieuwe landschappen, maar waarnemen met nieuwe ogen.”

Het Humanistisch Verbond en de natuur

Deze nieuwe serie seizoensvieringen maakt deel uit van het programma Ecohumanisme. De klimaatcrisis is soms zo overweldigend dat het tot verlamming leidt. Hoe overtuigen we onszelf en anderen – in een wereld van alarmerende berichten – om toch ons gedrag te veranderen? Weten wat van waarde is, voor jezelf én voor de aarde, biedt perspectief. Wij noemen dat: ecohumanisme. Lees hier meer over ons programma, wat we doen en hoe we er voor jou zijn.

Lees hier meer over de seizoensvieringen

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.