Direct naar de inhoud

Andrea Voigt schreef ‘Niemand is zo wakker’. Over Spinoza, geluk en de moed om kwetsbaar te zijn.

Type content: Nieuws Categorieën: Inspiratie voor het leven Gepubliceerd op:

Andrea Voigt schreef een boek over het leven van Spinoza. Een interpretatie, want we kennen hem alleen uit zijn filosofische brieven en boeken. Spinoza wil zich overgeven aan het leven en aan het geluk, en worstelt daar tegelijkertijd mee. Hij weet waar hij het geluk kan aantreffen en wil zijn inzichten daarover met iedereen delen, maar vindt hij het in zijn eigen leven? En wat kan zijn zoektocht ons brengen?

Andrea Voigt

Voor wie ze dit boek schrijft? Daarover zegt Voigt:
“Iedereen staat op de schouders van reuzen, en Spinoza is voor mij zo’n reus. Iemand die je een tijdlang volgt, die je probeert te begrijpen en van wie je iets hebt te leren – om daarna verrijkt weer verder te gaan. Het schrijven van dit boek was voor mij een onmisbare stap op mijn weg. Ook ik wil mij overgeven aan het geluk, ook ik ken de worsteling daarmee; de angst, maar ook de moed die daardoorheen kan schemeren. De moed om kwetsbaar te zijn, iets van mezelf te laten zien en weer door te gaan. Ik stuur dit boek de wereld in voor wie ook de angst en de moed voelt om die weg te gaan.”

De moed om kwetsbaar te zijn, iets van mezelf te laten zien en weer door te gaan. Ik stuur dit boek de wereld in voor wie ook de angst en de moed voelt om die weg te gaan.

Enkele reacties:
‘Meeslepend, inlevend, beeldend én lichtvoetig geschreven.’
‘Andrea Voigt is er in geslaagd om Spinoza als mens van vlees en bloed te beschrijven en ik ervaarde dat ik me bij het lezen in hem verplaatste. Zijn denken, zijn voelen, ik zat er dichtbij. Het is ook een echt boek, gebonden en met prachtige omslag. Heel fijn vind ik dat. Ook een boek om iemand cadeau te doen!’

Boektrailer ‘Niemand is zo wakker’ – Historische roman over Spinoza 

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.