Direct naar de inhoud

Activiteiten en initiatieven in Amsterdam

Praat mee in het HUMA-café, volg een cursus en verfris de blik op jezelf, of ontmoet andere leden in het Open Café.

HUMA-café

Het humanisme heeft ons veel gebracht, maar wat brengt het ons nu ?! Iedere keer nodigen we een of meerdere mensen uit te komen spreken over levenskunst, filosofie en actuele maatschappelijke vraagstukken. Met thema’s als rituelen, wonen, liefde, geluk. Alle HUMA-café’s sluiten we af met een napraat en borrel. Iedereen is welkom. Meld je aan, denk en praat mee!

We organiseren HUMA-cafés op iedere derde zondag van de maand om 15:00 uur in de Vrije Academie, Amsterdam. In juli en augustus houden we een zomerstop. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Open Café

Doe mee met het Open Café. Naast het maandelijkse HUMA-café dat door de afdeling wordt georganiseerd komen elke tweede zondagmiddag een aantal leden bij elkaar in een ‘open café’. Daar luidt het motto: ‘Ontmoeten is een uitdaging’.

Amsterdamse humanisten zoeken meer leden die informeel bij elkaar willen komen om onderwerpen te bespreken waarover zij met anderen van gedachten willen wisselen.

Het Open Café is iedere tweede zondag van de maand van 15.00 tot 17.00 uur op een locatie die van tevoren bekend wordt gemaakt. Bijvoorbeeld ’s zomers op het terras van het Tropenmuseum of in het najaar bij Pension Homeland achter het Scheepvaartmuseum. In coronatijd zijn de gesprekken een enkele keer via zoom gehouden.

Deelnemers ontmoeten elkaar en gaan in gesprek, wisselen ervaringen uit en onderzoeken elkaars meningen. Van daaruit kan er van alles ontstaan: samen eten, wandelen, naar de film, naar toneel, wat dan ook.

Entree is gratis, drankjes betaal je zelf.
Wil je meer informatie? Stuur een mail naar Jacqueline Gerretsen
Het actuele aanbod vind je in de agenda.

Cursussen

Doorgaans organiseren we cursussen in Huis de Pinto, Amsterdam. Over humanisme, levenskunst, humanisme-en-politiek en meer van dit soort zaken. Het actuele aanbod vind je in de agenda.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuwe aanbod van Humanistisch Verbond afdeling Amsterdam Amstelland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, daarin worden de cursussen aangekondigd.

Naast de cursussen die wij vanuit de afdeling organiseren, is er soms ook een cursusaanbod in Amsterdam, vanuit het landelijk bureau. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van het landelijk bureau.

Zin in inspiratie of verdieping?

Praat mee in het HUMA-café, volg een cursus, of ontmoet andere leden in het Open Café.

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.